Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. Lidt for livlig mener nogen. Læs med alligevel. Her er min fiskedagbog med sandfærdige fortællinger fra mine fisketure siden 1983.

Fisketure 2024

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer fra mine fisketure i 2024.

fisketur

Horn horn, horn

 Dato: 09-05-2024
 Tid: 09:00-12:30
 Sted: Kobberhage
fisketur

Ved Kobberhagen er hornfiskene for længst ankommet og de ruller og vrider sig i hovedløs kærlighed mellem tangbuskene. De næbbede fisk er overalt og de hugger på næsten alt hvad man smider i hovedet på dem - men de er som sædvanlig svære at kroge. Jeg vil egentlig også helst fange en havørred eller to, men forventer dog ikke succes i den retning. Især ikke nu hvor hornfiskene er så talrige og deres tumultagtige parring skaber røre og ballade langs kysten.

 Vejr: Letskyet 14°C, Jævn vind fra S
 Vandstand: Faldende +19/+9
 Vandtemp.: 11°C
fisketur

Hornfiskene er kommet

 Dato: 04-05-2024
 Tid: 11:30-15:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

Så kom vidunderlige Maj. Bøgen og rapsmarkerne er sprunget ud, selv gøgen er kommet, og minsanten om ikke hornfiskene også er kommet til Djursland. De er tilsyneladende ikke gået i gang med at lave nye små hornfisk, for jeg ser dem ikke rulle og vride sig i overfladen. Alligevel har jeg hornfiskenap med jævne mellemrum, og på trods af en del fejlhug, lykkedes det at fange 2 hornfisk på fluen.

 Vejr: Overskyet 14°C, Svag vind fra SØ
 Vandstand: Faldende -26/-40
 Vandtemp.: 10°C
fisketur

Kobberbassen slå til

 Dato: 16-04-2024
 Tid: 16:00-18:00
 Sted: Mågeøen
fisketur

Fluestangen er rigget til på forhånd og ligger klar i bilen; fuldt monteret med en Kobberbassen på forfanget. Jeg har nemlig planlagt en lyntur efter arbejde, og endda være hjemme igen inden aftensmaden. Jeg kører til bunden af Kalø Vig og satser på et par timers fiskeri ved en fiskeplads med blandet bund af sten tangskov og sandpletter. Vandet er fuldstændig klart, og vejrforholdene er i det hele taget ganske fine. Typisk april vejr med nogen sol, jævn til frisk vind og drivende skyer.

 Vejr: En del sol 12°C, Frisk vind fra NØ
 Vandstand: Stigende
 Vandtemp.: 8°C
fisketur

Endelig forår

 Dato: 07-04-2024
 Tid: 10:00-14:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Dagen starter med silende regn, men midt på formiddagen skifter vejret og solen titter frem. Dejligt, endelig lugter det lidt af forår. 12-15 grader, jævn til frisk vind fra syd-sydvest, sol og skyer, samt godt med røre og bevægelse i vandet. Vandstanden er faldende, men ligger noget over det normale. Jeg bilder mig ind, at det under disse forhold er nemmere at snyde havørreden. Jeg har sat mig for at forsøge ved et massivt stenrev der tidligere har givet fisk.

 Vejr: En del sol 12°C, Frisk vind fra SV
 Vandstand: Faldende +25/+10
 Vandtemp.: 7°C
fisketur

En flad halvtredser

 Dato: 31-03-2024
 Tid: 09:00-12:00
 Sted: Kobberhage
fisketur

Det er Påskedag og jeg har mulighed for at bruge formiddagen på en tur med fluestangen. Jeg vælger at køre til Kobberhagen, for det er alt for længe siden jeg har besøgt denne fine fiskeplads. I de fleste tilfælde vælger jeg at koncentrere fiskeriet omkring stenrevene ved selve Kobberhagen, men en pludselig indskyelse får mig til at stoppe op lidt før, nemlig ved vindmøllerne. Her er der også et par spændende stenrev som tidligere har givet fisk.

 Vejr: Overskyet 7°C, Svag vind fra NV
 Vandstand: ?
 Vandtemp.: 6°C
fisketur

3 timer ved Jernhatten

 Dato: 22-03-2024
 Tid: 14:00-17:00
 Sted: Jernhatten
fisketur

Det er fredag, jeg har tidligt fri fra arbejde, og beslutter mig for at tage en hurtig tur til Jernhatten. Det er efterhånden ved at være et par måneder siden jeg har fanget en havørred, så måske fanger jeg langt om længe forårets første havørred. Jeg har skam været ude nogle gange, både i vigene og ved yderkysten. Men uden held. Fiskeriet er svært for tiden, det virker som om der er meget langt mellen havørrederne. Men man kan jo aldrig vide - før man har fisket…

 Vejr: Letskyet 10°C, Frisk vind fra S
 Vandstand: Stigende +5/+15
 Vandtemp.: 6°C
fisketur

HELT tæt på

 Dato: 13-01-2024
 Tid: 11:30-15:30
 Sted: Dråby Strand
fisketur

Året startede med en kæmpe snestorm der begravede det meste af østjylland under en tyk dyne af sne - en 20 års hændelse siger meteologerne. Og der blev koldt med temperaturer under 10 graders frost. Når jeg i dag kikker hen langs stranden er det svært at forestille sig det kun er lidt over en uge siden, for der ligger ikke megen sne tilbage. Måske er der ikke kommet helt så meget sne her på Syddjurs som det var tilfældet i Aarhus. Fiskemæssigt ser forholdene fine ud, med en frisk vind fra vest, nogen sol og termometeret viser 4 grader.

 Vejr: Nogen sol 4°C, Frisk vind vind fra V
 Vandstand: Faldende +28/+2
 Vandtemp.: 5°C