Bloggen

En slags opslagstavle med bemærkninger og holdninger om emner der ligger mig på sinde.

Bloggen

En slags opslagstavle med bemærkninger og holdninger om emner der ligger mig på sinde.

Handske til vinterfiskeri.

Udgivet dato: 29-11-2009

Havørredfiskeri langs kysterne i vintermånederne er ofte ensbetydende med kolde og stive fingre. Hidtil har jeg haft 3 par handsker med i tasken og ingen af dem har formået at holde nallerne varme og tørre. Både de dyre fra Simms og Patagonia samt de billige Scierra fejler fælt. De er ellers købt til fluefiskeri, men alene kontakten med den våde flueline er nok til at vanterne bliver våde og gennemblødte i løbet af 20 minutter. Og våde fingre er som bekendt lig med kolde fingre, i hvert fald på en kold dag.

Sealskinz handsken giver et godt greb om en anden nyanskaffelse - Sage Xi3-690 :-)

Men nu ser det ud til at jeg har fundet et par handsker som klarer opgaven. Det amerikanske firma Seal Skinz fremstiller et par både vandtætte og åndbare handsker, der sidder som støbt på hænderne. Seal Skinzs Ultra Grip hedder handsken. Desværre er den er ikke billig, men svær at komme uden om, når det gælder seriøst vinterfiskeri. Handsken er bygget op af 3 lag. Inderst et tyndt lag merino uld, der giver lidt varme, dernæst et mellemlag i form af en vind- og vandtæt (åndbar) membran, og yderst et slidstærkt materiale. Der er "antiglid" knopper i håndfladen samt på fingrene, hvilket giver optimalt grib om stangen.

Jeg har kun brugt handsken en gang, men det lover godt for vinterens fiskeri. Handsken er noget mere stiv i det end fleece handskerne og man mister selvfølgelig en del af følingen med linen. Men det opvejes klart af handskens evne til at holde fingrene tørre og dermed varme.