Bloggen

En slags opslagstavle med bemærkninger og holdninger om emner der ligger mig på sinde.

Bloggen

En slags opslagstavle med bemærkninger og holdninger om emner der ligger mig på sinde.

HundeDyre PatteGrise…

Udgivet dato: 21-10-2009

Speynakkerne der anvendes til modefluen Pattegrisen er uden sidestykke det kystfluebindingsmateriale, som har skabt mest opmærksomhed de sidste par år. Og i disse dage er der igen fokus på nakkerne fra Whiting, idet prisen er nær ved 3-doblet. Hundedyrt for nu at sige det mildt, eller man skulle måske sige ”Svinedyrt” – for man må slippe 8-900 kroner i dagens mønt for at blive ejer af de berømte pattegrisefjer! Rygtet om prisstigningen har selvfølgelig fået ”bindegale” pattegrisefanatikere til at hamstre restlageret hos landets grejpushere, så man skal nok være heldig for at finde en nakke til normal pris.

Her er den så "Pattegrisen" - Alle tiders bedst markedsførte flue…

Heldigvis hører jeg til de privilegerede som købte et eksemplar da prisen var mere ”spiselig”. Nakken er næsten intakt, for jeg har kun bundet 3 eller 4 pattegrise og synes i øvrigt at det er en rigtig træls flue at binde. Hmm, måske skulle jeg sætte nakken på auktion…? Nå, men der er vist ingen tvivl om at det er et unikt materiale - helt i særklasse til kystfluer a la Pattegrisen… Øff Øff… :-)

Ikke lystfiskere, må uvægerlig tænke at vi er uhelbredelige fisketosser: vi lovpriser en FLUE, vi kalder den en PATTEGRIS og påstår den ligner en REJE… Eller hvad med denne her: vi binder en PATTEGRIS, med en nakke til 900 dask fra en HANE og kalder det en FLUE der ligner en REJE… øh, det er sgu da bindegalt, magen til faunaforvirring skal man lede længe efter…!?  ;-)