Bloggen

En slags opslagstavle med bemærkninger og holdninger om emner der ligger mig på sinde.

Bloggen

En slags opslagstavle med bemærkninger og holdninger om emner der ligger mig på sinde.

Fiskeåret 2011, et tilbageblik

Udgivet dato: 28-12-2011

I 2010 stod det sløjt til med fiskeriet og i 2011 var det endnu ringere. Nogle slatne hornfisk og en håndfuld temmelig små havørreder blev det til, så der var ikke meget at skrive om her på mit lystfiskernet. Først og fremmest fordi jeg ikke har været ude med fluestangen ret mange gange. En iskold vinter umuliggjorde fiskeri det meste at årets første måneder. Runde fødselsdage, konfirmation, studenterfester, og andre arrangementer fyldte kalenderen i foråret. Og ikke nok med det, henover sommeren og langt ind i efteråret blev der gået til den med småprojekter ved hus og sommerhus, og således gik rigtig mange weekender med at svinge værktøjet i stedet for fluestangen.

En af de få og små havørreder fra 2011

Men ud kom jeg trods alt, og det viste sig at der var foruroligende langt mellem havørrederne. Et par af mine fiskevenner har oplevet samme kedelige tendens i 2011, og jeg er tilbøjelig til at give skylden til to meget hårde isvintre i træk. Uanset teoriens holdbarhed, synes det at være en kendsgerning, at der var færre havørreder at fiske efter i 2010 og 2011 end tidligere. I skrivende stund ser det heldigvis ud til at vinteren 2011/2012 bliver væsentlig mildere end de to foregående, og det ser jeg som et tegn på flere og bedre oplevelser ved fiskevandet i 2012.

Som tidligere nævnt blev 2011 et ringe år, og det er ellers ikke fordi jeg er gået ned på grejet. I mange år har jeg klaret mig med kun et kystfluesæt, med 2011 blev året hvor jeg besluttede at købe et klasse 8 kystfluesæt som supplement til min standard klasse 6 udrustning. Jeg fandt en meget lidt brugt Sage TCX 890-4 9.0’ og et ligeledes brugt Danielsson L5W 6nine hjul. Jeg nåede at prøve stangen et par gange og der er virkelig kommet smæld på aftrækket - en sand kystflueriffel kaliber 8.  
 
Sommeren 2011 blev en blandet fornøjelse rent vejrmæssigt, og et par regnvejrsdage blev brugt til at lave et nyt design her på mit Lystfiskernet. Jeg forsøgte lidt med Joomla CMS systemet, men på trods af mange indlysende fordele ved CMS, faldt jeg tilbage til Adobe Dreamveawer. Arbejdet med Joomla var dog ikke det rene tidsspilde, for jeg lærte en masse frække ting om templates, CSS og tableless design, som blev overført til Dreamveawer.