Om lystfiskernet

Lidt om hvem der er formand og bagmand for disse sider - og motivet for at lave dem.

Om lystfiskernet

Jeg hedder Ola Pedersen, er født for længere siden end jeg bryder mig om at indrømme, nemlig i 1958. Jeg bor i Egå og fisker fortrinvis i Kalø Vig og ved Djurslands kyster - hvor jeg er heldig at have sommerhus tæt ved perlerækken af gode fiskepladser.

Jeg har lavet disse sider, fordi lystfiskeri er den altoverskyggende fritidsinteresse og fordi jeg har lyst til at skrive om mine oplevelser ved fiskevandet og i naturen. Og så er det min personlige notesblok, opslagsværk og fangstjournal, med helt igennem sandfærdige beretninger fra mine alt for sjældne fisketure.

Kystfluefreak

Kystfluefiskeriet står idag for 95% af mit fiskeri og når nogen kalder mig for fluefreak eller sågar fluesnob, er det ikke helt ved siden af. Det er mest havørreden som jages, men hornfisk og multer er også på programmet. Torsken er desværre blevet en meget sjælden gæst ved kysten.

Det er hverken finere eller smartere at fiske med flue fra kysten. Jeg synes blot, at det er sjovere en spinnefiskeriet, nærmest som en leg. Kystfluefiskeri handler om meget mere end det at hive linen hjem gennem vandet. Kystfluefiskeri favner bredt og og efterhånden som facinationen er vokset, er det næste blevet en livsstil.

Fluebinding

For at have den fulde fornøjelse af kystfluefiskeriet, og næring for drømme når der ikke fiskes, binder jeg mine kystfluer selv. Der findes udmærkede kystfluer til salg i grejbutikkerne, men det giver fiskeriet en ekstra dimension at binde fluer selv.

Så fluerne her på siden er med større eller mindre held, klækket i min egen fluestik. Og jeg indrømmer at det til tider virker bindegalt: jeg binder en FLUE, kalder den for en PATTEGRIS, og påstår den ligner en REJE.

Kystfluefiskeri

Jeg kan ikke finde på noget der sjovere at lave når man står op.

Læs mere

Havørreden

Havørreden er det foretrunke bytte i Kalø Vig og Djursland.

Læs mere

Fluerne

Kystfluerne er efterhånden blevet lidt af en lidenskab for mig.

Læs mere