Kystfluer

Kystfluerne er efterhånden blevet lidt af en lidenskab, og det er vel også grunden til at min flueæske indeholder langt flere mønstre end nødvendigt. Se dem her...

Kystfluer

Kystfluerne er efterhånden blevet lidt af en lidenskab for mig, og det er nok også grunden til at min flueæske indeholder langt flere mønstre end nødvendigt. Her ser du hvad der sidder i min flueæske lige for tiden.

Kystflue

Wooly Bugger Variant

En af mine favorit fluer der fungerer året rundt. Måske fordi den på glimrende vis imiterer mange forskellige aflange fødeemner. F.eks ålekvabbeyngel, tangnål, tangspræl, børsteorme, sandorm m.m. Fluen arbejder meget livligt, og den bløde hale og den uldne krop giver en virkelig fin effekt i vandet. Fluen fungerer godt som fiskefinder hvis ikke er fisk inden for synsvidde.

Læs mere
Kystflue

Red Tag Palmer

Den traditionelle vådflue Red Tag stammer helt tilbage fra 1850'erne. Som kystflue har den opnået stor succes i palmer udførelse, og det er selvfølgelig ikke uden grund. Selvom fluen er temmelig enkel har den nemlig flere indbyggede fordele. Den røde iøjnefaldende hale fungerer som et tydeligt hugpunkt og palmer hacklet giver fluen masser af liv og bevægelse i vandet.

Læs mere
Kystflue

Pattegrisen

Ind imellem er det nødvendigt at æde sine ord i sig igen - hvilket sikkert er sundt nok, når det handler om fisk og fluer. Og her hentyder jeg til en helt bestemt flue, nemlig Pattegrisen. Og hvorfor så det? Jo, da Pattegrisen i sin tid kom frem, virkede det i mine øjne som veltilrettelagt markedsføring af et nyt produkt og jeg var en smule skeptisk - dog ikke mere end ”svinet” skulle prøves.

Læs mere
Kystflue

Magnus

På en hædersplads, i øverste række i min flueæske, sidder en undselig og diskret flue med palmerhackle og uldkrop. Fluen er grå, lidt kedelig og ikke særlig iøjnefaldende, og på alle måder en modsætning til alle de hidsige udskejelser der ellers dominerer i flueæsken.

Læs mere
Kystflue

Polar Magnus

De fleste fluefiskere har et mønster som man har en speciel tiltro til, en flue man vender tilbage til når alt andet svigter. Polar Magnus er sådan en flue, og jeg sørger altid for at have en håndfuld af dem i flueæsken. Som navnet antyder, er der tale om en toptunet variant af klassikeren over alle – nemlig Magnus.

Læs mere
Kystflue

Brenda

For nogle få år siden fik jeg et par Brenda’er af Ove Monrad, og allerede ved første øjekast var jeg ekstatisk. I en tid hvor nye kreationer myldrer frem i hobetal, skal der ellers meget til for at jeg begejstres, men jeg var ikke et øjeblik i tvivl om at Brenda ville blive særdeles forførende og farlig flue for havørrederne.

Læs mere
Kystflue

Brendas Mor

Da Ove Monrad for nogle år siden introducerede mig for Brenda og hendes Mor, var jeg mest betaget af den iltre Brenda med de heftige bevægelser, men i dag er jeg mere varm på hendes forfinede Mor. Med langt flagrende hår, en velformet og harmonisk krop iført dress fra Salmo Supreme, er hun uden sidestykke.

Læs mere
Kystflue

Kobberbassen

I original udgaven er Kobberbassen næsten en hån mod alle andre kystfluer, for den består udelukkende af en klat dubbing på en krog - simplere kan det ikke blive. Fluens eneste svaghed er netop at den er så enkel, at den næppe får nogen fluebinders tænder til at løbe i vand over fluestikken.

Læs mere
Kystflue

Perfect Leo Shrimp

Det er fristende og næppe heller urimeligt, at kalde Perfect Leo Shrimp for verdens bedste reje imitation. Godt nok er fluen både fingerbrækkende og tidskrævende at binde, men så har den til gengæld også den helt rigtige rejeprofil i vandet, samt alt hvad både havørreder og lystfiskere ellers kan ønske sig af forførende lokkemidler. En virkelig fantastisk flue.

Læs mere
Kystflue

Swahili Killer

Swahili Killer har en helt særlig og speciel betydning for mig; fluen på billedet er bundet af Henrik Bentzen, som desværre ikke er blandt os længere. Swahili Killer var Henriks favoritflue året rundt, og hver gang jeg åbner flueæsken og blikket fanger mine egne Swahili Killers, sender jeg Henrik en venlig tanke og mindes hans altid gode humør og vores fælles fisketure.

Læs mere
Kystflue

Sølvræven

Yngre lystfiskere end jeg, eller dem med hang til farvestrålede og indviklede fluer, vil sikkert skæve lidt mistroisk til Sølvræven, men jeg synes den er et kærkommet gensyn. Måske er det et indre stilfærdigt oprør mod den uendelige strøm af nye og fantasifulde fluer der ustandseligt ser dagens lys – eller også er det bare fordi jeg synes de klassiske kystfluer stadig har deres berettigelse.

Læs mere
Kystflue

Flatwing Tobisen

Flatwing Tobisen er den bedste tobis imitation jeg kender. Har man en gang set en flatwing flue komme svømmende gennem vandet er man solgt, for det er en af de få tobis imitationer der - i hvert fald med fluefiskerøjne - virkelig opfører sig som sit naturlige forbillede.

Læs mere