Kystfluegrej

Fiskeriet er sjovere når grejet er i orden, og man skal som bekendt ikke gå ned på grejet; især ikke når det drejer sig om grej til kystfluefiskeri.

Kystfluegrej

Jeg kan lige så godt indrømme det, for før eller siden kommer det vel frem alligevel. Jeg lider af tilbagevendende grejmani og grejfeber, en tilstand hvortil der ikke findes nogen effektiv behandling.

Bare fordi kasteteknikken er middelmådig, behøver grejet ikke være det. Jeg er nu kommet i den alder hvor jeg kan tillade mig at vælge mellem noget af det bedste grej der kan købes for penge. Om man så fanger flere fisk af den grund? Det gør man måske, men sandsynligvis ikke! Til gengæld er fiskeriet sjovere når grejet er i orden. I mange år har jeg levet med kun et kystfluesæt, men idag har jeg 2 sæt at vælge imellem.

Klasse 5 grejet

Dette sæt er virkelig en fornøjelse at fiske med, og jeg bruger det året rundt lige så tit som muligt. Stangen har rigeligt med kastepotentiale og sættet er meget let at gå med - 250 gram, det er den samlede vægt for stang, hjul, line og en Magnus på forfanget.

Sage SALT 590-5 klasse 5 med Sage 4650 hjul
Fluestang: Sage SALT 590-4

Meget let og harmonisk stang, der kaster rigtigt rigtig langt, selv med en rolig kastestil. Stangen er virkelig en drøm at fiske med, og selvfølgelig er den rigtig sjov at fighte havørreder med.

Fluehjul: Sage 4650

Lidt anderledes hjul fra Sage, der adskiller sig fra andre ved at bremsen ikke er centreret i midten af hjulet, men flyttet ud på indersiden af spolen, for at opnå maksimal bremse kraft. Hjulet fungerer helt perfekt - og så har det en lækker lyd :-)

Flueline: Guideline Coastal WF5 Slow Intermediate

Skydehoved og runningline ud i et, med en klump på 10,5 meter og 13 gram. Linen er Slow Intermediate og synker med 1,25 cm pr. sek.


Klasse 6 grejet

Dette sæt i klasse 6, klarer det meste ved kysten, og det er nok det sæt jeg bruger mest. Det passer godt til min rolige kastestil, uden at bruge en masse kræfter på vilde armsving og lange dobbelttræk, kaster dette setup rigelig langt under de fleste forhold. Med en vægt samlet vægt for stang, hjul, line og flue på bare 235 gram, er det et ultralet klasse 6 setup.

Sage SALT HD 690-4 klasse 6 med Waterworks Lamson Force 2 SL Series II - samlet vægt kun 235 gram
Fluehjul: Waterworks Lamson Force 2 SL Series II

Et helt vildt VILDT flot, lækkert og let fluehjul, der kun vejer 94 gram! Jeg var heldig at få fat i 20 års jubilæums udgaven, der er nummeret, lavet i en anden farve med orange knapper og en mere holdbar coatning.

Flueline: Rio Coastal Seatrout Hover WF6/S1

Skydehoved og runningline ud i et, så man undgår en irriterende samling der hakker gennem øjerne. Linen har en klump på 9,3 meter på 16 gram. Linen er Slow Intermediate, og skærer godt i vinden og giver fin kontakt med fluen, når der er vind og bølger.

Fluestang: Sage SALT HD 690-4

Kaster rigtigt rigtig langt, selv med en rolig kastestil. Det er bare en fed fornemmelse at gå med denne stang.

Diverse tilbehør

Jeg kan godt lide at fiske let, og forsøger derfor ikke at fylde fiskejakken og rygsækken med dimser og dingenoter som ikke er stregt nødvendige. På korte ture medbringer jeg kun det tilbehør der kan være i jakken. På lidt længere varende ture, eller når det er for varmt til fiskejakken, er slingpack'en en genial løsning. Grejkufferten er perfekt til organisering og transport af større ting som stænger, hjul og beklædning.

Tilbehør

Til fisketuren

Orvis Safe Passage Sling Pack

Genial løsning til opbevaring af alt hvad der behøves til en dags fiskeri. Under fiskeri hænger den på ryggen så man ikke har alt mulig tingeltangel i vejen under fiskeri.

Tilbehør

Til bilen

Orvis Safe Passage Carry-it-all

Masser af plads til stænger, hjul, flueæsker, og diverse tilbehør. Rummer let mine 3 Sage fluestænger, Fenwick spinnestangen (alle er 4-delte) samt vadestaven.

Tilbehør

Hjælp til sikker vadning

Simms Pro Wading Staff

Jeg fisker jævnligt ved store stenrev, og her er en vadestav en uundværlig støtte. Modeller her fra Simms er lavet i kulfiber og kan justeres i højden.