Fisketure

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er min helt igennem sandfærdige fiskedagbog og fangstjournal.

Fisketure 2017

Her er min fiskedagbog med fangstrapporter og diverse kommentarer - en slags notesblok fra mine fisketure i  2017.

  Dato: 25-12-2017
  Tid: 11:30-15:00
  Sted: Vosnæs Pynt

Efter 3 dage med 7 overnattende gæster, flyder huset med luftmadrasser, sengetøj, gaver, emballage, gavepapir, samt uoverskuelige mængder af mad og juleslik. Jeg har således fået nok af juleræset, og det er vel ikke urimeligt, og ej heller forkert, hvis man påstår jeg stikker af fra et veritabelt julekaos. I hvert fald meddeler jeg selskabet at jeg tager på fisketur resten af dagen. Vejret er OK og mildt efter årstiden, skyet med finregn og 8 grader. Jævn til hård vind fra syd og sydvest.

Vejr: Let regn 8°C, Frisk vind fra SV
Vandstand: Stigende
Vandtemp.: 7°C
  Dato: 03-12-2017
  Tid: 09:00-12:00
  Sted: Kobberhage

Vinteren starter med rimelige vejrforhold, i hvert fald set med lystfiskerøjne. Der er udsigt til sol og dagstemperaturer på 5-7 grader, og dertil en let til jævn vind fra Vest. Det ser jo lovende ud, så hvorfor ikke pakke grejet og luske afsted til en formiddagstur med den nye fluestang. Det er i øvrigt også skræmmende længe siden jeg har været på fisketur. Så vidt jeg husker har jeg ikke været ude siden hornfisken sprællede og sommeren var ved at fortrænge foråret.

Vejr: Nogen sol 5°C, jævn vind fra V
Vandstand: Stigende
Vandtemp.: 8°C
  Dato: 13-04-2017
  Tid: 08:30-12:00
  Sted: Kobberhage

Vejret er mest overskyet men solen formår nu og da at sende sit morgenlys gennem skydækket. Strålerne bryder gennem i vifter og har en dramatisk virkning på havoverfladen, der er spættet af store sølvglitrende pletter, så langt øjet rækker. Klokken er halv ni og jeg er klar med fluestangen og en Perfect Leo Shrimp på forfanget. Jeg starter fiskeriet ved et massivt stenrev der tidligere har givet fisk. Den første time sker der ikke rigtig noget, og mens jeg står i mine egne tanker og nyder det hele, sker der noget…

Vejr: Letskyet 10°C, Frisk vind fra V
Vandstand: Stigende +31/+34
Vandtemp.: 8°C
  Dato: 11-04-2017
  Tid: 14:00-16:00
  Sted: Dråby Strand

Jeg skriver bevidst ikke så meget om havørreder for tiden, da jeg nødig vil virke alt for pinlig. Jeg har såmænd være ude med fluestangen ved flere lejligheder, men ikke fanget noget som helst i rigtig mange uger - selvom det lige nu, her i midsten af april, burde være den bedste tid på året for havørred. Bunden er nået, om jeg så må sige - derfor prøver jeg nu noget andet, og skifter fluegrejet ud med bundsnøre grejet.

Vejr: Overskyet 10°C, Frisk vind fra V
Vandstand: Stigende
Vandtemp.: 8°C
  Dato: 26-02-2017
  Tid: 09:00-13:15
  Sted: Kobberhage

Vejret er egentlig gråt og kedeligt med regnbyger ind i mellem, men temperaturen er sneget sig op over 5 grader, hvilket er passende til en tur med fiskestangen. Og da jeg endnu har den første 2017 havørred til gode, pakker jeg grejet og sætter kursen mod Kobberhage. Jeg starter ud med en Polar Magnus på forfanget, og affisker flere hunderede meter kyst uden at se eller mærke noget som helst.

Vejr: Let regn 7°C, jævn vind fra SV
Vandstand: Faldende
Vandtemp.: 4°C
  Dato: 15-01-2017
  Tid: 10:00-13:00
  Sted: Kobberhage

Efter morgenkaffen tjekker jeg rutinemæssigt temperaturen uden for vinduet; minus 3 grader viser det gamle sprit termometer. Brrr… det er normalt for koldt til at jeg synes lystfiskeri er sjovt, men på den anden side, solen skinner fra en skyfri himmel, og det er alt for længe siden jeg har været ude med fiskestangen. I øvrigt trænger jeg til udluftning og et par timers naturoplevelser, så jeg pakker bilen og lister ud ad døren mens de andre stadig sover.

Vejr: Solrigt -1°C, svag vind fra N
Vandstand: Stigende
Vandtemp.: 4°C