Fiskearter

Om fiskearter jeg har stiftet bekendtskab med ved kysten og som findes i fangstjournalen, men der er også et par stykker jeg har til gode at fange.

Multe

Multen er en fantastisk sportsfisk, som giver en forrygende fight. Efter min mening giver den mere valuta for pengene i forhold til en havørred med samme størrelse. Det er utroligt spændende pürsh fiskeri efter fisk man spotter i jagt på føde. Men det kan også være dybt frustrerende. Gang på gang kan man kaste linen lige ned midt i flokken, uden at fiskene ænser fluen. Men er man heldig at kroge en multe, er der dømt høj puls, flex på klingen og hurtige udløb.

Multen er en stimefisk, som ofte søger føde i det kystnære vand. Om sommeren kan man til tider opleve store stimer samle sig, hvorefter de langsomt forsvinder fra kysten i oktober og november. Der er to tidspunkter, hvor multerne er lettest at lokke med en flue. I begyndelsen straks efter at fiskene er ankommet på kysten, og igen når de samles i store stimer om efteråret for at trække sydpå. Multer er dog noget af en udfordring og regnes af mange erfarne fluefiskere for den absolut sværeste fisk at fange i danske farvande.

Til trods for mange eksperimenter er den endu ikke konstrueret nogen sikre fluer til multer. Erfaringerne viser dog at fiskene kan lokkes til at tage en grøn eller brun flue bundet af bløde marabufibre, der har en god bevægelighed i vandet. Om multerne opfatter fluen som en klat tang, der bevæges af sted af strømmen, eller som et levende fødeemne, er uvist.

Fangst per måned for Multe

Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0

Top-10 agn til Multe

Navn Type Antal
Multeflue Flue 1