Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Fornæs

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Fornæs den 07-10-2000 i tidsrummet 08:00-17:00

Fornæs og Kragenæsset er målet for fisketuren denne pragtfulde oktoberdag. Næsten ingen vind og temperatur omkring 15 grader. Fiskeriet starten nedenfor fyret, men hurtigt bevæger vi os mod Kragenæsset. Vi fisker efter havørred, men efter en halv times tid spotter vi dem første gang - multerne; i massevis. En kæmpestime med dusinvis af multer, måske op mod hundrede fisk, boltrer sig i overfladen.

Masser af luftbobler og spidse rygfinner afslører fiskenes position mens de svømmer frem og tilbage forbi næsset, og efter finnernes størrelse at dømme, er mange af multerne af betragtelig størrelse. Vi skifter straks til de mindste fluer i æsken. Flere gange er fiskene på kastehold og mange gange lykkedes det at placere fluen midt i, eller i yderkanten af stimen. Desværre ignorerer multerne alle vores fluer. Sidst på eftermiddagen trækker multerne længere ud, og er derfor udenfor fluestangens kastevidde. Et sidste forsøg med bobleflåd og flue giver flere hug, men ingen multer bliver hængende. Selvom turen ikke gav fisk, var det alligevel en kæmpeoplevelse at fiske til de store multestimer.

Dagens fangst

Ingen fangster i dag.

Turinformation

Dato: den 07-10-2000
Tidsrum: 08:00-17:00
Fiskeplads: Fornæs

Vejret 

Vejret: Skyet
Lufttemperatur: 15 °C
Vindforhold: svag vind fra NV
Vandstand: ?
Vandtemperatur: °C

Anvendt grej

Stang:
Hjul:
Endegrej: