Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Så er der gang i sprælleriet

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 16-05-2020 i tidsrummet 12:00-16:00

Så er der igen kommet gang i sprælleriet på Djursland. Hornfiskene er for længst ankommet, og de ruller og vrider sig nu i stort antal, i fuld gang med at lave nye små hornfisk. Morten og jeg kører til Jernhatten for at få overliste nogle af de drilske og næbede fisk. Vinden er frisk fra syd-sydvest, så fluefiskeri er ensbetydende med kast over venstre skulder. Morten har det lidt nemmere i vinden med gennemløbsblinket.

3 næbbede fisk

Vi fisker med korte kast henover kanten af tangbælterne, for det er åbenbart her hornfiskene holder til. Gang på gang er det bud efter både blink og flue, og vi har så mange fejlhug at vi hurtigt opgiver at tælle. Vi fisker intenst i næsten 4 timer og trods masse af hug, lykkedes det kun at få 3 hornfisk med hjem til aftensmaden. Næste gang må vi huske at få noget silkekrog med til blinket; det burde nok give flere fisk på land.

Det var alt hvad jeg havde at berette fra en god fisketur til en af Djurslands mange gode fiskepladser. Jeg glæder mig allerede til den næste fisketur. Knæk og bræk.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen 13:30:00
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen 14:30:00

Tid og sted

 Dato: den 16-05-2020
 Tidsrum: 12:00-16:00
  Sted: Jernhatten

Vejret 

Vejret: Skyet
Lufttemperatur: 12 °C
Vind: Frisk vind fra SV
Vandstand:
Vandtemperatur: °C

Grejet

Stang:
Sage Salt HD 690-4
Hjul:
Waterworks Lamson Force 2 SL
Fluer:
Kobberbassen
Endegrej:
-

Dagens tekst

Citat:
Så er der gang i sprælleriet