Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Horn Horn Horn…

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 12-05-2019 i tidsrummet 08:30-11:30

Hornfisken er hverken sky eller besværlig at finde. Tværtimod jager og gyder den overalt langs danske kyster, og den er dejlig nem at få øje på, ligesom den forfølger alt hvad man smider i hovedet på den. Men hornfisken giver mig også flere grå hår end dem jeg har i forvejen. For det første er dens næb alt andet end fluefiskervenligt - hvilket selvfølgelig er godt for hornfisken, men skidt for fluefiskeren.

Dagens forløb kan beskrives således: 3 timers fiskeri, 3 flueskift og 3 hornfisk i galgen.

Dagen byder da også på rigtig mange kontakt med hornfisk. Jeg har ikke talt efter, men vil gætte på 50 hornfiskehug hvoraf kun de 3 bliver hængende på fluen – normalt vil det være langt mindre end forventelig, men ved fluefiskeri efter hornfisk er det helt OK for mig. Efter 3 flueskift, 3 timers fiskeri og 3 hornfisk i galgen, slutter formiddagens fisketur til Kobberhage. Havørrederne ser jeg intet til. Måske fordi der er så mange af de næbbede fisk, at en eventuelt havørred slet ikke kan komme til for hornfisk. Jeg fanger som nævnt 3 af slagsen, som alle har en fornuftig tykkelse.

Det var alt hvad jeg havde at berette fra en god fisketur til en af Djurslands mange gode fiskepladser. Jeg glæder mig allerede til den næste fisketur. Knæk og bræk.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Perfect Leo Shrimp 09:15:00
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen 10:00:00
Hornfisk 75 cm 0,5 kg Flue Red Tag Palmer 11:00:00

Tid og sted

 Dato: den 12-05-2019
 Tidsrum: 08:30-11:30
 Sted: Kobberhage

Vejret

Vejret: Solrigt
Lufttemperatur: 12 °C
Vind: Jævn vind fra NV
Vandstand: Faldende
Vandtemperatur: 10 °C

Grejet

Stang:
Sage Salt HD 690-4
Hjul:
Waterworks Lamson Force 2 SL
Fluer:
Kobberbassen; Perfect Leo Shrimp; Red Tag Palmer
Endegrej: