Fangstrapport

Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Sælsom Havørred

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 04-03-2017 i tidsrummet 09:00-12:00

Vinden er i øst, og det gør fiskeriet noget mere vanskeligt, men ikke nødvendigvis dårligere. Endnu er vinden svag til jævn og stadig fiskevenlig, men ifølge DMI frisker vinden op i løbet af eftermiddagen. Skal der fiskes herude i dag, er det vist bare med at komme afsted. Jeg er fremme ved fiskepladen omkring klokken halv ni om morgenen og mens jeg rigger grejet til, får jeg øje på en lille sæl der nyder livet på en stor sten helt inde ved strandkanten. Jeg skyder et par billeder af sælen, og starter fiskeriet mens jeg vader i modsat retning.

Jeg har fisket lidt over en time, da en mindre havørred farer efter wobleren i kanten af en bølge. Hugget falder helt tæt på med bare 5-6 meter line uden for stangøjet - hvilket nok er årsagen til at fisken danser på halen hen over vandoverfladen som en anden hornfisk, med wobleren hængende i kæften - en noget sælsom oplevelse. Situationen er lidt ude af kontrol og jeg gør kort proces og kaner fisken hurtigt på land. Havørreden - der måske nok overholder det officielle mindstemål, men ikke lever op til mit eget - bliver hurtigt genudsat.

Det er i øvrigt første gang jeg bruger den seneste nyanskaffelse på grejfronten, nemlig det nye Shimano Vanquish 4000 spinnehjul.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 42 cm 0,8 kg Spin Trustrup Wobleren 11:00:00

Turinformation

Dato: den 04-03-2017
Tidsrum: 09:00-12:00
Fiskeplads: Kobberhage

Vejret 

Vejret: Let regn
Lufttemperatur: 4 °C
Vindforhold: Jævn vind fra Ø
Vandstand: Stigende
Vandtemperatur: 5 °C

Anvendt grej

Stang:
Fenwick Quadrant Ironfether 9´ 8-24 gram
Hjul:
Shimano Vanquish 4000HG FA
Endegrej:
Trustrup Wobleren 16 gram