Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

En bette vinter havørred

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 04-12-2016 i tidsrummet 09:15-12:30

Søndag morgen tjekker jeg temperaturen uden for vinduet. 3 grader viser termometeret - egentlig er det lige i underkanten efter min smag, men det bliver nok bedre i løbet af formiddagen. Jeg udnytter derfor muligheden for en kort tur til Kobberhagen, og mens de andre sover lusker jeg afsted. Jeg er klar ved fiskevandet lidt over klokken 9, og solen skinner fra en næsten skyfri himmel. Vandstanden ser ud til at være lidt over normalen. Vinden er svag fra vest og vandet er helt klart med små krusninger på overfladen. Alt i alt ser det ud til at blive en god formiddag…

Dagens enlige fisk er fanget med bombarda og flue - en havørred lidt over målet, der huggede på en Flatwing Tobis.

Det er en af de dage, hvor det er lidt for koldt for nallerne til fluefiskeri. Man kan selvfølgelig vælge at pakke sammen og udsætte fiskeriet til en anden god dag, men jeg vælger at rigge spinnestangen til og fiske med bombarda flåd og flue. En metode der heldigvis kan dyrkes med varme vanter - og ofte mere effektivt end det traditionelle spinnefiskeri, og det smager vel altid lidt af flue.

Jeg har fisket et par timer, da jeg ser den svagt ud af øjenkrogen, en rygfinne der bryder vandoverfladen et kort sekund. Nyt kast – fluen landede lige, hvor den skulle, tæt på det sted hvor havørreden gav sig til kende. En omdrejning på hjulet; endnu en – der gik lang tid synes jeg, i hvert fald 2 lange sekunder, inden fisken åbnede kæften om fluen og huggede til. Den slog et sølvglimt i vandet, da den røg fremad og ud af vandet. Et kort tilløb og endnu en tur ud af vandet. Fisken er ikke nogen kæmpe, så jeg får hurtigt styr på situationen og lirker fisken ned i netmaskerne - en lille sølvblank havørred på 42 cm.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 42 cm 0,8 kg Spin Flatwing Tobisen 11:00:00

Tid og sted

 Dato: den 04-12-2016
 Tidsrum: 09:15-12:30
 Sted: Kobberhage

Vejret

Vejret: Nogen sol
Lufttemperatur: 5 °C
Vind: svag vind fra V
Vandstand: Stigende
Vandtemperatur: 6 °C

Grejet

Stang:
Fenwick Quadrant Ironfether
Hjul:
Shimano Technium 2500FA
Fluer:
Flatwing Tobis, Magnus
Endegrej:
-