Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

En kold og blæsende 2016 debut

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 09-01-2016 i tidsrummet 10:15-13:30

Det hænder at der kan fanges fisk på denne tid af året, men da jeg ser hen over den øde strand, er jeg klar over at det nok ikke er en af de dage. Men nu da jeg er krøbet i så mange lag fleece og uld at armene knap kan klemmes ind til kroppen, lader jeg mig ikke distrahere af den slags overvejelser. I hvert fald ikke når man er opsat på af fange årets første havørred.

Jernhatten er målet for en kold og blæsende debut for 2016. Kysten ligger øde hen, og jeg har det hele for mig selv.

Chancerne for at fange en havørred på denne tid af året er små, og det er heller ikke det der trækker. Behovet for frisk luft og nogle timers naturoplevelser, er påskud nok til at tage på tur med fiskestangen. Med frisk vind fra sydøst og lufttemperatur lige omkring frysepunktet, er det lidt af en barsk omgang. Fluefiskeri er helt udelukket i dag, men iført tykke vanter og mange lag tøj, er det muligt at fiske med spinnestang og Djurslandswobler.

Jeg fisker uafbrudt i lidt over 3 timer, og for at holde varmen er jeg meget bevægelig og gennemfisker en lang kyststrækning. Efterhånden fryser jeg med anstand og ikke mindst stædighed. Dagen er gået uden noget som helst tegn på liv, og jeg er ved at være stiv af kulde, så ved halv to tiden, beslutter jeg så småt at det måtte være nok, hvis jeg skal genvinde helbred og bøjelighed.

Dagens fangst

Ingen fangster i dag.

Turinformation

Dato: den 09-01-2016
Tidsrum: 10:15-13:30
Fiskeplads: Jernhatten

Vejret 

Vejret: Skyet
Lufttemperatur: 1 °C
Vindforhold: frisk vind fra
Vandstand: ?
Vandtemperatur: 4 °C

Anvendt grej

Stang:
Berkley Series One 9´
Hjul:
Shimano Technium FA2500
Endegrej:
Djurslandswobleren