Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Så er der gang i sprælleriet

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Jernhatten den 02-05-2015 i tidsrummet 09:00-13:00

Så er der igen kommet gang i sprælleriet på Djursland. De første hornfisk er nemlig så småt begyndt at indfinde sig, og de ruller og vrider sig i færd med at lave nye små hornfisk. Endnu er der dog langt mellem fiskene, men jeg ser dem med jævne mellemrum. Jeg har flere tilbud, men det lykkedes kun at fange en enkelt hornfisk.

Årets første hornfisk - huggede rent på Pattegrisen.

Hornfisken hugger rent på en stor Pattegrisen Light - og bliver siddende. Hvilket overrasker mig en del, for kystfluefiskeri efter hornfisk kan nemlig være let og svært på samme tid. Normalt er de ret nemme at få til at hugge på fluen, men svære at kroge. Det er ikke unormalt med 5-10 fejlhug for hver fast fisk når der fluefiskes efter hornfisk. Og normalt fungerer fiskeriet bedst med små fluer på små kroge. Så når årets første hornfisk hugger på en stor Pattegris og bliver siddende, så er det nok mere held end forstand.

I formiddagens løb har jeg kun 4-5 andre hornfiskenap efter fluen, så de helt store stimer er altså ikke ankommet endnu. Nu var det egentlig ikke hornfisk jeg kom efter, men havørreder. Og dem ser jeg intet til i dag.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Pattegrisen 11:00:00

Tid og sted

 Dato: den 02-05-2015
 Tidsrum: 09:00-13:00
 Sted: Jernhatten

Vejret

Vejret: Solrigt
Lufttemperatur: 13 °C
Vind: let vind fra V
Vandstand: ?
Vandtemperatur: 9 °C

Grejet

Stang:
Sage Salt 690-4
Hjul:
Danielsson LW 4seven
Fluer:
Pattegrisen (Light)
Endegrej:

Billeder fra dagens fisketur

Pattegrisen kan også kroge hornfisk
Dagens enlige hornfisk
Så er der gang i sprælleriet ved Jernhatten.