Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Sejene er blevet større og sjovere

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 27-10-2014 i tidsrummet 14:00-16:00

En af mine bekendte beskylder mig engang imellem for flue snobberi, og synes jeg skal finde spinnestangen frem i ny og næ. Siger desuden, at han er bekymret for at jeg får forfrysninger i fingrene, fordi jeg absolut skal stå og rode med den våde flueline. Det kan der være noget om, men koldt er det dog endnu ikke. Derimod er vinden ikke særlig fluefisker venlig i dag, så jeg støver spinnestangen af, og kører til Vosnæs Pynt til et par timers fiskeri inden aftensmaden.

Sejene er blevet større og sjovere

Jeg ved ikke hvorfor, men i dette efterår har havørred fiskeriet har ikke udviklet sig som ventet eller håbet. Det er kun blevet til nogle få og små havørreder. Jeg ser heller ingen havørreder i dag, men får en lille succes oplevelse fra en helt anden side. De små sej som tidligere på sæsonnen har huseret langs kysten, er blevet større og sjovere. På kystwobleren fanger jeg to sej på 40 cm. - ik' så ringe endda :-)

For efterhånden mange år siden, var en stegetorsk et nogenlunde sikkert udbytte efter en tur til kysten. I dag er det snarere omvendt, vi ikke alene drømmer om havørred, men fanger dem med jævne mellemrum, mens de færreste nogensinde møder en torsk. Det kunne kaldes fremskridt, men er i virkeligheden det modsatte. Heldigvis er sejen en udmærket erstatning for torsken, så man kan jo håbe på at dagens fangst ikke var en engangs forestilling.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Sej 40 cm 0,8 kg Spin Hansen 80 15:00:00
Sej 40 cm 0,8 kg Spin Hansen 80 15:15:00

Turinformation

Dato: den 27-10-2014
Tidsrum: 14:00-16:00
Fiskeplads: Vosnæs Pynt

Vejret 

Vejret: Skyet
Lufttemperatur: 13 °C
Vindforhold: jævn vind fra SV
Vandstand: Faldende
Vandtemperatur: 12 °C

Anvendt grej

Stang:
Berkley Series One 9 fod
Hjul:
Shimano Technium FA2500
Endegrej:
Hansen 80 Kystwobler