Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Stor fisk og knækket forfang

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 11-04-2014 i tidsrummet 13:30-16:00

Fisken tager Kobberbassen i en vending og stangen bøjer dybt i seje rusk. Linen står som en dirrende streng gennem luften og skærer kølvand, da fisken for fuld skrue farer afsted på langs af kysten. Selvfølgelig skal den også lige tage et par ture i luften, inden den pludselig synes det kunne være sjovt at stoppe og drøne samme vej tilbage. Fisken passerer forbi i ekspresfart og pludselig befinder den sig et par kastelængder i modsat retning, faretruende nær ved et stort stenrev.

Forfanget bliver selvfølgelig viklet ind i en af de store tangbuske der gror på revet, og forfangen knækker med et piskesmæld. Jeg tror – selvfølgelig – at det er den største havørred jeg har været på flue med i flere år. Egentlig er der ingen grund til at fortvivle over en tabt fisk, for fighten og oplevelsen glemmer jeg ikke lige med det samme – men jeg ville nu allievel gerne have set fisken glide ned i netmaskerne.

Efter denne sindsoprivende oplevelse, vil jeg nok revurdere mit valg af forfang. Den nuværende 0,235 mm forfangsspids af floucarbon vil fremover blive udskiftet en der er et nummer tykkere.

Nåh ja for resten, lidt senere på eftermiddagen fanger jeg endnu en af de talrige små havørreder omkring målet.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 38 cm 0,6 kg Flue Polar Magnus 15:00:00

Tid og sted

 Dato: den 11-04-2014
 Tidsrum: 13:30-16:00
 Sted: Kobberhage

Vejret

Vejret: Nogen sol og regn
Lufttemperatur: 10 °C
Vind: svag vind fra SV
Vandstand: Faldende
Vandtemperatur: 9 °C

Grejet

Stang:
Sage Xi3 690-4
Hjul:
Danielsson LW 4seven
Fluer:
Kobberbassen
Endegrej:

Billeder fra dagens fisketur

Jeg mistede den store, men fik denne lille havørred - godt nok en ringe trøst.