Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Stadig kun små havørreder - og småsej.

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 24-03-2014 i tidsrummet 12:00-15:30

Ved Vosnæs Pynt er vinden svag og fluefiskervenlig. For første gang i mange uger rigger jeg klasse 6 grejet til, i første omgang med en Brenda på forfanget. Jeg begynder fiskeriet ved selve pynten, og bruger lidt tid på det lave vand, men bevæger mig langsom ud mod dybere vand. Jeg er efterhånden kommet ud i vand til hoften, da fluelinen pludselig rives gennem vandet.  

Havørreden er vild og ilter, og tager hurtigt et par luftture, men jeg får hurtigt fisken under kontrol. Endnu en gang er der tale om en af de mange mindre fisk på 40-41 cm. Efterhånden har jeg ikke styr på hvor mange målsfisk og undermålere der er røget på fluen den seneste måned - jeg havde gerne byttet dem alle for bare en enkelt havørred med blot et kilo mere på sidebenene.

Lidt senere drejer vinden mere over i sydøst og samtidig blæser det lidt op. Jeg bliver nu mindet om hvor lidt pålandsvind der skal til for at klasse 6 kystfluefiskeri bliver en vanskelig disciplin, så jeg skifter til klasse 8 grejet, for at få lidt mere kastevægt at gøre godt med - og denne gang med en Kobberbasse på forfanget.

Senere på eftermiddagen fanger jeg endnu en havørred der ikke kan klare mindstemålet, og minsanten om ikke de små sej er vendt tilbage. Jeg fanger hurtigt en håndfuld små sej på 25-30 cm, og beslutter at nu gider jeg ikke flere småfisk idag, og pakker grejet sammen.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 40 cm 0,7 kg Flue Brenda 12:15:00

Turinformation

Dato: den 24-03-2014
Tidsrum: 12:00-15:30
Fiskeplads: Vosnæs Pynt

Vejret 

Vejret: En del sol
Lufttemperatur: 9 °C
Vindforhold: svag vind fra
Vandstand: Stigende
Vandtemperatur: 7 °C

Anvendt grej

Stang:
Sage Xi3 690-4; Sage TCX 890-4
Hjul:
Danielsson LW 4seven
Endegrej:
Brenda; Kobberbassen