Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Masser af fisk, men ingen til mig

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 15-10-2012 i tidsrummet 14:30-17:00

For anden gang på en uge oplever jeg et forrygende fiskeri ved Vosnæs Pynt, men det er ikke mig der har heldet med i fisketasken i dag. Selv om jeg står mindre end 30 meter fra 2 andre lystfiskere der tilsammen får 10 fisk, lykkedes det kun at lokke en enkelt havørred under målet til at hugge. En snak med de to storfangere, afslører at fluen de anvender er Hindsholmfluen og at det helst skal være en hvid flue.

En af dagens mange fisk er ved at være klar til landing.

Og det er stort set det eneste jeg ikke har med i æsken. Det nærmeste jeg kan komme Hindsholmfluen er en Polar Magnus der trods alt har hvid krop. På med den, og det udløser også hurtigt et hug, men jeg taber fisken efter få sekunder. Senere fanger jeg en havørred på omkring 35 cm.

Det er selvfølgelig spændende, at stå side om side med to lystfiskere der hiver den ene fisk ind efter den anden. De fleste er ganske vist under målet, men der er også et par fine fisk på 50 cm eller mere. Men det er også en temmelig frustrerende oplevelse - når man ikke selv af fanger noget. Også selv om  resultater i form af fisk kun er en del af lystfiskeriets fornøjelse, havde det lunet med bare en enkelt over målet, som i det mindste kunne antyde at man ikke er helt og aldeles på vildspor.

Jeg lover mig selv at binde en håndfuld hvide fluer inden næste gang jeg skal herud. Om det bliver den originale Hindsholmfluen, eller nær beslægtet variant, ja det må tiden vise…

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 35 cm 0,5 kg Flue Polar Magnus 16:30:00

Turinformation

Dato: den 15-10-2012
Tidsrum: 14:30-17:00
Fiskeplads: Vosnæs Pynt

Vejret 

Vejret: Skyet
Lufttemperatur: 13 °C
Vindforhold: svag vind fra Ø
Vandstand: ?
Vandtemperatur: 12 °C

Anvendt grej

Stang:
Hjul:
Endegrej: