Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Sangstrup Klint 2 havørreder

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Sangstrup Klint den 23-04-2012 i tidsrummet 10:00-15:00

Mit gode gamle og hjemmelavede fangstnet, har fulgt mig på hver eneste fisketur siden 1990. På min forrige fisketur fik jeg en ubehagelig overraskelse, da en mindre havørred smuttede lige lukt igennem nettet og tilbage i vandet. Nu er nettet blevet repareret, en ny netpose er påsat, og klar til dagens fisketur ved Sangstrup Klint.

Dagens største havørred fra Sangstrup Klint - 50 cm og 1,2 kilo. Begge dagens havørreder lod sig overliste af Pattegrisen (Light).

Vejrudsigten lyder på regnbyger med risiko for hagl, men vejret er for en gangs skyld bedre end DMI har lovet. Solen titter nu og da frem mellem skyerne, og skønt vinden kommer fra sydøst er der fint fluefiskevejr ved Klinten.

Dagens fangst - de 2 havørreder på henholdsvis 1,2 og 0,8 kilo. Begge taget på Pattegrisen

Jeg rigger grejet til og ved 10-tiden begynder jeg fiskeriet ved en pynt nogle hundrede meter syd for parkeringspladsen. Bunden ved Sangstrup Klint består hovedsagelig af sten og store ujævne kalkformationer, hvilket gør vadning besværligt, så jeg bliver stående på nogenlunde samme sted hele dagen og satser på trækkende havørreder. Formiddagen forløber uden der sker noget særligt, men efter den medbragte madpakke er sat til livs sker det jeg har satset på – et par trækkende havørreder kommer forbi. Dagens resultat bliver 2 havørreder på henholdsvis 50 cm og 42 cm. Begge fisk blev taget på Pattegrisen og begge fisk huggede under pause i indtagningen.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 50 cm 1,2 kg Flue Pattegrisen 13:30:00
Havørred 42 cm 0,8 kg Flue Pattegrisen 14:00:00

Tid og sted

 Dato: den 23-04-2012
 Tidsrum: 10:00-15:00
 Sted: Sangstrup Klint

Vejret

Vejret: Nogen sol
Lufttemperatur: 13 °C
Vind: let vind fra
Vandstand: ?
Vandtemperatur: 9 °C

Grejet

Stang:
Sage Xi3 690-4
Hjul:
Danielsson F3W 4seven
Fluer:
Pattegrisen (Light)
Endegrej:

Billeder fra dagens fisketur

Dagens resultat bliver 2 havørreder på henholdsvis 50 cm og 42 cm.
Nærportræt af dagens største fisk - kan det blive smukkere?
Klik på billederne for at se dem i en lidt større udgave.