Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

3 i træk ved Vosnæs Pynt

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 12-03-2012 i tidsrummet 15:30-17:30

De seneste dage har dagstemperaturen ligget pænt over frysepunktet, og foråret er for alvor ved at bide sig fast. Dagene bliver længere og lyset tiltager - og det samme gør fiskefeberen, så jeg beslutter mig for endnu en kort tur efter arbejdet - den 3. inden for få dage.

Denne lille springfyr af en havørred lod sig overliste af en Kobberbasse.

Jeg er fremme ved halv fire tiden, og rigger til med en kobberbasse på forfanget. Vinden er taget noget til, frisk fra vest vil jeg tro, og der er krappe bølger på langs af kysten, så der må kastes over venstre skulder - en teknik jeg efterhånden har øvet så meget, at jeg på forunderlig vis kaster bedst på den måde! I hvert fald godt nok til at fange fisk…

Som det har været tilfældet på de to foregående ture, er der kontakt efter få kast. Linen strammes og stanger bøjer i seje rusk. Jeg kan ane en blank flanke i bølgerne cirka 15 meter ude, men snart efter går fisken i luften, ikke kun en gang, men 4-5 gange. Jeg får hurtigt styr på fisken og den glider uden yderligere dramatik ind over netkanten. Inde på land måler jeg havørreden til 44 cm, giver den et gok og tager den med hjem til en fisketom fryser :-)

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 44 cm 0,9 kg Flue Kobberbassen 15:45:00

Tid og sted

 Dato: den 12-03-2012
 Tidsrum: 15:30-17:30
 Sted: Vosnæs Pynt

Vejret

Vejret: En del sol
Lufttemperatur: 11 °C
Vind: frisk vind fra V
Vandstand: Stigende
Vandtemperatur: 6 °C

Grejet

Stang:
Sage Xi3 690-4
Hjul:
Danielsson F3W 4seven
Fluer:
Kobberbassen
Endegrej: