Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Hornfisk i silende regn

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Kobberhage den 14-05-2011 i tidsrummet 12:00-15:00

Weekenden tilbringes i sommerhuset, og jeg har lovet at aftensmaden står på friskfanget hornfisk. Mange års lystfiskererfaring har ellers afholdt mig fra at komme med den slags erklæringer, men der synes at være rigtigt mange hornfisk i år, så jeg vover pelsen og kører de 3 km sydover mod Kobberhagen, for der at overliste de lovede fisk til aftensmaden.

Vejret er ellers ikke det bedste maj måned kan byde på, for det regner og vinden er lidt kraftigere end jeg bryder mig om. Fiskejakken må frem og med hætten over hovedet rigger jeg fluestangen til, og endnu engang bindes en kobberbasse på forfanget. Således udrustet, er jeg klar til at vade ud på revet. Efter få kast mærker jeg et let rusk i linen og en hornfisk viser sig hurtigt i overfladen omkring det sted hvor fluen befinder sig.

Men som det er sket så mange gange før når det gælder hornfisk på flue, er fisken fejlkroget, en situation som gentager sig rigtig mange gange i løbet af eftermiddagen, og i en særlig hektisk periode er der hug i hvert eneste kast. I de 3 timer jeg fisker lykkedes det at få 3 hornfisk i nettet, og hvis jeg havde gidet tælle, vil jeg tro at statistikken viser 25-30 hug for hver fisk i nettet. I alt i alt en fin dag med masser af hornfiskesjov, og så endda på en lidt sur regnvejrsdag. Så hvis man går og tror at hornfiskeri kun er godt i høj solskin, ja så ta’r man fejl :-)

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen 13:00:00
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen 13:30:00
Hornfisk 70 cm 0,5 kg Flue Kobberbassen 14:00:00

Tid og sted

 Dato: den 14-05-2011
 Tidsrum: 12:00-15:00
 Sted: Kobberhage

Vejret

Vejret: Let regn
Lufttemperatur: 13 °C
Vind: jævn vind fra SV
Vandstand: -23/-25
Vandtemperatur: 11 °C

Grejet

Stang:
Sage Xi3 690-4
Hjul:
Loop Evotec LW 4seven
Fluer:
Kobberbassen
Endegrej:

Billeder fra dagens fisketur

Resultatet efter 3 timer med masser af regn og masser af hornfiskeaktivitet.