Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Barsø Ølcup 2009

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Barsø den 17-10-2009 i tidsrummet 09:00-15:00

Jeg er debutant ved Barsø Ølcup - en fællestur som løber af stablen 2 gange årligt og arrangeres af Michael fra Fluefiskersiden.dk. Vi er 17 lystfiskere med færgen, de fleste bevæbnet med spænstige fluestænger og farverige fluer på forfanget. Vi ankommer til Barsø 08:15 og jeg vælger at følge de mere erfarne ølcup deltagere Ove og Frank, over på den modsatte side af øen.

Her er vinden dog lige frisk nok til fluefiskeri, så efter et par forgæves forsøg i store bølger og skumsprøjt, flytter vi til bugten på sydsiden af øen, hvor forholdene er mere medgørlige. Her finder vi en lille stime ørreder, desværre er det mindre fisk på 35-45 cm. Ove fanger 2, hvoraf den ene er lige over målet. Selv fanger jeg en enkelt fisk, som desværre ikke er stor nok til at deltage i øldysten. De fleste deltagere fanger eller mærker noget, og vinderen af konkurrencen kan fremvise en havørred på 54 cm.

Barsø er en lille perle i Lillebælt, nordøst for Aabenraa. Øen er meget kuperet og en dejlig naturoplevelse, med høje skrænter og fine bundforhold for havørred fiskeri. Jeg deltager gerne i Barsø Ølcup næste år.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 35 cm 0,4 kg Flue Red Tag Palmer 11:00:00

Tid og sted

 Dato: den 17-10-2009
 Tidsrum: 09:00-15:00
 Sted: Barsø

Vejret

Vejret: Nogen sol
Lufttemperatur: 10 °C
Vind: frisk vind fra
Vandstand: Meget høj
Vandtemperatur: 12 °C

Grejet

Stang:
Sage Xi2 690-4
Hjul:
Loop Evotec LW 4seven
Fluer:
Red Tag Palmer
Endegrej:

Billeder fra dagens fisketur

Mindre havørred fra Barsø.
Frisk vind og fluefiskeri. Senere flytter vi til modsatte side af øen.