Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

Vinterhavørred fra Vosnæs Pynt

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Vosnæs Pynt den 27-01-2007 i tidsrummet 11:30-14:00

Efter en times fiskeri begynder jeg så småt at mærke vinterens ubarmhjertighed. Ganske vist er der 1-2 grader i luften, men fingrene er ved at være iskolde og den friske vind er medvirken til at næsen drypper. Tæerne er også ved at være stive, så det er tid at komme på land og få en kop kaffe og lidt varme i kroppen. Jeg sender fluen godt ud over de krappe bølger, vender front mod strandkanten og begynder langsomt at vade mod land med 20 meter line og fluen på slæb. Efter få skridt rusker det pludseligt i stangen og jeg vender atter front mod havet og fisken….

De frosne fingre er glemt, for fisken kæmper overraskende godt i det kolde vand. Fisken springer et par gange, men skifter taktik og går mod bunden hvor den gentagne gange forsøger at stikke af. Ikke noget med koldbøtter i overfladen og andre farlige manøvrer; og snart efter kan jeg vade på land og anbringe fisken på et leje af et tyndt lag nyfalden sne. Årets første fisketur ender med en havørred på 45 cm og 1 kilo.

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 45 cm 1 kg Flue Polar Magnus 12:30:00

Turinformation

Dato: den 27-01-2007
Tidsrum: 11:30-14:00
Fiskeplads: Vosnæs Pynt

Vejret 

Vejret: Solrigt
Lufttemperatur: 2 °C
Vindforhold: frisk vind fra V
Vandstand: +69/+75/+72
Vandtemperatur: 4 °C

Anvendt grej

Stang:
Sage Xi2 690-4
Hjul:
Loop Evotec LW 4seven
Endegrej:
Polar Magnus

Flere billeder fra dagens fisketur

Årets første fisketur ender med en fin vinter havørred på 45 cm og 1 kilo.