Fangstrapport

Lystfiskere bliver ofte beskyldt for livlig fantasi. For livlig mener nogen, men her er en helt igennem sandfærdig fangstrapport fra en af mine fisketure.

PR havørred fra Gjerrild Klint

Her er en helt igennem sandfærdig beretning fra min fisketur til Gjerrild Klint den 29-09-2002 i tidsrummet 09:00-14:00

Jeg ankommer til klinten ca. kl. 09:00, og der er allerede flere lystfiskere på pladsen. Jeg starter fiskeriet ved den første pynt syd for p-pladsen. Efter en halv times fiskeri mærker jeg et hårdt rusk i stangen. Fisken har hugget mindre end 15 meter fra stangspidsen, og snart efter lyner en tyk og blank flanke i overfladen - en stor havørred er kroget.

I skrivende stund er denne efterårs havørred på 2,4 kilo min hidtil største.

Fisken tager nogle korte, men hidsige udløb og en enkelt gang er den fri af vandet i en gevaldig lufttur. Jeg lægger hårdt pres på fisken og vælger at gøre kort proces og kane fisken i land. Havørreden måles til 62 cm og 2,4 kg. Jeg fisker yderligere nogle timer og ved 14-tiden beslutter jeg at pakke sammen efter en yderst tilfredsstillende dag ved Gjerrild Klint. Ikke mindst fordi havørreden på billedet er min hidtil største havørred.

Det var alt hvad jeg havde at berette fra en fantastisk tur til Gjerrild Klint. Jeg kommer helt sikkert tilbage til denne fantastiske fiskeplads en anden gang. Knæk og bræk…

Dagens fangst

Fisk Længde Vægt Metode Flue/blink/agn Tidspunkt  
Havørred 62 cm 2,4 kg Spin Møresilda 09:30:00

Tid og sted

 Dato: den 29-09-2002
 Tidsrum: 09:00-14:00
 Sted: Gjerrild Klint

Vejret

Vejret: Skyet
Lufttemperatur: 15 °C
Vind: frisk vind fra V
Vandstand: ?
Vandtemperatur: °C

Grejet

Stang:
Sage PRLXi 696; Hardy Seatrout 2000 9 fod (hjemmebygget)
Hjul:
Loop Evotec LW 4seven; Shimano Stradic 2500
Fluer:
Magnus (ophænger)
Endegrej:
Møresilda